Lew's aneb americká legenda přichází

Legenadární americká značka Lew´s poprvé na veletrhu FOR FISHING!

Vznik této značky se datuje k roku 1940, kdy Lew Childre, jinak vášnivý rybář, pociťoval nedostatek jemu vyhovujících rybářských potřeb na tehdejším trhu. Začal s bambusovými pruty, kdy ovšem narážel na nedostatek kvalitního bambusu na americkém trhu. A jelikož se vždy řídil mottem, že rybář si rád připlatí za kvalitní zboží, vydal se zajistit pro své výrobky kvalitní zdroje do Japonska. To se týkalo nejen toho nejkvalitnějšího bambusu, ale také vysoce kvalitních komponentů na pruty. Proto jako první v Americe začal využívat na svých prutech komponenty značky FUJI a díky němu vlastně začala Amerika poznávat tohoto japonského giganta. Jeho vášeň pro využívání nových materiálů a zdokonalování jednotlivých částí prutů bylo příčinou vzniku jeho věhlasného Speed Stick® grafitového prutu a “pistolového” sedla prutu, které pro něj vyrobila firma FUJI. V sedmdesátých letech se tak staly jeho pruty tím, co musel každý vášnivý rybář v USA mít.

 

Jelikož k prutům patří neodmyslitelně samozřejmě naviják, v roce 1973 se vrhl Lew Childre do vývoje a následné výroby jeho prvního baitcastového navijáku Lew’s Speed Spool®. Stejně jako u prutu, tak i s tímto navijákem dosáhl obrovského ohlasu a lidé si začali značku Lew's spojovat s inovacema a kvalitou. Bohužel v roce 1977 Lew zahynul při pilotování svého letadla. Ovšem na směřování a expanzi firmy se i po této tragické události díky vedení manželkou Vivian a syny Craigem a Caseym nic nemění. Firma i nadále přichází s mnoha patentovanými komponenty a vylepšeními, jako například Speed Sticker® worm hooks, sedlem navijáku Fuji FPS, V-shaped casting spool, SIC (silicon carbide) očka, Speed Spin® spinning navijáky a mnohými dalšími.

 

Nyní je tato značka, stejně jako například značka Strike King, vlastněna společností BDT Capital partners, do jejíhož portfolio nyní spadá také společnost Fox International.

 

Proto již na nadcházející výstavě For Fishing v Praze se budete na expozici Fox Rage moci seznámit s produkty této věhlasné americké značky.